O meni i Leeli ili kako je nastala Leela Yoga Somatic Shala

Jelena Leela

Jelena Jadreško

Svoj sam život započela u Zadru, rekli bi daleke 70…druge. Još uvijek sam tu, ponekad se malo odmaknem vidjeti neke druge komadiće planete ali ništa značajno. Još uvijek mi je u Zadru ok. Nisam bila dijete a ni odrasla osoba koja je maštala i znala što će u životu biti i čime ću se baviti. Bila sam više onaj tip kojem se život događao sam od sebe, nisam se bunila protiv te struje, dapače, što je servirao ja sam uzimala i postajala. Da ne bi bilo zabune jer ovo zvuči beživotno, moj život je svakako bio i zabavan, radostan, ispunjen pa i ponekad tužan kao i svaki drugi. Ta struja me usmjerila 20 godina u računovodstvo i financije ali srećom, nije trajalo duže od toga jer se dogodila bolest ili promjena smjera životne struje za neko novo bacanje.

Kako kod bolesti obično biva, fokus je samo na jednom a to je želja za ozdravljenjem.Tako da je sve ali baš sve ostalo palo u zaborav.

Prvi koraci prema tome jednoj računovotkinji koja o zdravlju nije baš previše vodila brigu su bili – biti na čistom zraku, jesti zdravu hranu i vježbati!

Upisala sam se u Planinarsku školu da bi boravila u prirodi i tamo upoznala Anitu Buterin koja me povezala s yogom a vježbanje takvog tipa je upravo bilo to što mi je trebalo.

Iz tog poznanstva i prijateljstva nastala je Yoga Studio Leela u 9 mjesecu 2010 god. ili pokazalo se gdje me vodila i bacila promjena smjera životne struje ovaj put kroz bolest – postala sam yoga instruktor 2013 godine, završavam TT Gaia yoga školu u Zagrebu 200 sati obuke – RYT 200. Par godina kasnije napuštam financije sasvim i yoga ostaje jedino moje zanimanje. Bolest je, čisto da napomenem, tom promjenom životnog smjera nestala iz mog života.

Anita i ja smo kreirali Leelu i radili yogu zajedno punih deset godina, dobili kroz njih puno lijepih poznanstava, mnoge nove divne ljude, puno predivne yoge i lijepih uspomena. Kako život sam po sebi uvijek nosi promjene, donio je novi smjer i Aniti i meni a time i Leeli. 

Anita, izučava rad s Bachovim kapima i rad sa zvučnim zdjelama te se osamostaljuje u svom radu i osniva svoj vlastiti studio za yogu, Anita Buterin Yoga. Osim u radu s Bachovim kapima i zvučnim kupkama, Anita nastavlja s radom u yogi podučavajući i dalje Ashtanga-vinyasa yogu, Budokon i Yin yogu. Svaki yoga učitelj u svom radu i podučavanju unosi svoju jedinstvenu energiju koja rezonira baš s nama. Anitina energija i znanje stečeno kroz iskustvo u mnogim godinama rada učinilo ju je stručnom yoga učiteljicom i divnom yoginom. Ako želite učiti od Anite, sve informacije možete naći na www.anitabuterinyoga.com

Ja nastavljam svojim novim smjerom i time je postavljen temelj za nastanak nove Leele. Yoga Studio Leela se mijenja, transformira u Leela Somatic Shala u 9 mjesecu 2022.

Sve promjene životne struje su me, koliko god se činile slučajne i nepovezane, ipak vrlo precizno dovele do točke u životu kad sam po prvi put osjetila da baš ovdje želim biti i baš se s ovim želim baviti. Sve do sad, razbacani događaji, iskustva i rad s ljudima i ljudskim tijelom kroz yogu  su dobili smisao. Tijelo je privuklo moju pažnju puno više od uma jer je, zbog nekih okolnosti, počelo sa mnom komunicirati. Bio je to Vau! moment.

Zbog tog momenta 2021 god. upisujem se na CIR, Centar za integrativni razvoj u Zagrebu na četverogodišnji edukacijski program osobnog razvoja i integrativne psihologije, tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti. Trenutno se nalazim na trećoj godini školovanja.

Koliko god nam se kroz život činilo da nas životne struje bacaju nasumično i bez ikakvog smisla u konačnici se pokaže, ako im se prepustimo s prisutnom pažnjom, da sve ima uistinu vrlo smišljeno vodstvo. Moje struje su mene dovele do financija (nemojte misliti da mi ovo iskustvo i znanje ne koristi uvelike i danas), zaustavilo taj dio života naprasito s bolešću kako bi mi izazvalo zanimanje za potpuno druga životna područja i okrenulo prema  ljudima i ljudskom tijelu kroz yogu, vrlo duhovnu disciplinu i konačno sve povezalo kroz integrativnu psihologiju tjelesno orijentirane terapije i duhovnosti.

Ostatak Leela team-a

Danijela Leela

Daniela Gluhan

Magistar kineziologije, trener jedrenja i kondicijski trener potrebu za dubljim radom na sebi pronalazi u Yogi.

2016.g. se prvi put susreće s Dharma Yogom u Yoga studiju Anahata
u Zadru i od tada kreće njena neraskidiva ljubav prema Yogi i neiscrpan put otkrivnja fizičke i duhovne ravnoteže.

2017. godine postaje stalni član Yoga studio Leela. Svakodnevnim predanim vježbanjem i uz pomoć
svojih učiteljica Jelene Jadreško i Anite Buterin postaje veliki zaljubljenik u Ashatanga Vinyasu i Yin yogu.

2021. godine u Zagrebu završava prvi modul Yin Yoga TT kod Andrije Bosanca – Schroettera i od tada 
samostalno kreće voditi satove Yin yoge i Vinyasa yoge, u današnjoj, Leela Yoga Somatic Shali.

Marija Leela

Marija Juravić Vulić

Magistra psihologije, voditeljica EU projekta i koordinator osobnih asistenata u jednoj zadarskoj udruzi. Upravo se kroz posao prvi put susreće s Yogom i to 2017. godine u Yoga studiju Leela, današnjoj Leela Yoga Somatic Shala.

Od tada samostalno istražuje Yogu i pronalazi brojne poveznice ove drevne istočne discipline sa psihologijom kakvu poznajemo ovdje na zapadu. Yogi pristupa na znanstveni način – uvijek propitkujući ”kako” i ”zašto” kada su u pitanju benefiti određenih asana, tehnika disanja i meditacije te proučava brojna istraživanja i literaturu na ovu temu.

Želeći produbiti svoje znanje i razumijevanje Yoge 2022. godine pri Edukacentru u Splitu završava program osposobljavanja za poslove instruktora joge, odnosno, završava 200 sati Hatha i Vinyasa Yoga TT-a pod vodstvom Damira Božinovića.

Sa stečenim znanjem produbljuje svoju samostalnu yoga praksu te rado po potrebi podučava Vinyasa Flow stil yoge upravo u Leela Yoga Somatic Shali.